Peiling burgerzin 2016

De peiling burgerzin en burgerschapseducatie, die plaatsvond op 3 maart 2016, gaat na of leerlingen van het tweede leerjaar van de derde graad aso, bso, kso en tso de vakoverschrijdende eindtermen (VOETen) met betrekking tot burgerzin en burgerschapseducatie bereiken.

De resultaten van dit peilingsonderzoek kan u raadplegen in de pdf bestandBrochure peiling Burgerzin 2017 (4.12 MB).

De presentaties van de sprekers op het colloquium:

Op 16 november 2017 organiseerde AHOVOKS in het VAC (Leuven) een werkseminarie over de peiling Burgerzin en burgerschapseducatie. Lees het verslag: pdf bestandWerkseminarie na de peiling burgerzin en burgerschapseducatie 2017 (988 kB)

Paralleltoetsen

Wilt u als school zelf nagaan hoe goed u erin slaagt om de leerlingen efficiƫnt en effectief informatie te laten verwerven en verwerken, dan kan u gebruik maken van de paralleltoetsen. Deze paralleltoetsen meten exact hetzelfde als de peilingstoetsen maar met andere opgaven. U kan deze paralleltoetsen bij uw leerlingen afnemen en gratis een feedbackrapport aanvragen. Het Steunpunt Toetsontwikkeling en peilingen zorgt voor dit feedbackrapport. De overheid kent de resultaten van de paralleltoetsen niet.